• Overview
  • Trip Outline

ERSTATTET af skitur til Wildschönau i Østrig

Skitur til fjeldene med fokus på familier med skolebørn i kendt og klassisk svensk favoritområde. Skiløb for alle aldre og alle niveauer – samvær, solskin og skønne sving!

På baggrund af Frankrigs bekymrende udvikling på smittetal i dette efterår – og fordi vi har fået mulighed for det, ændrer vi uge 7 turens destination, fra Frankrig til Sverige.

Åre er er nordens største skiområde. 3 gange VM arrangør, senest ved sidste VM i 2019. Et internationalt skiområde, med formidable betingelser for skiløbere på alle glideredskaber og på alle niveauer.

Med næsten 900 højdemeter, fra 380-1274 moh. (mulighed for at gå helt til Åreskutans top i 1400 mtr., med skind under skiene) er der kort til lange nedfarter, der kan få syren ned i lårene på enhver skientusiast. På begge sider af toppen, i Rödkulan og området Björnen er der optimale betingelser for børn og begyndere, med blå og grønne pister monteret med gode lifter, der sikrer mindst mulig ventetid og mest mulig komfort, når man er undervejs til toppene. Bag ved Rödkulan og ned mellem de bløde kløfter er der gode muligheder for dem med brede ski, bipper på brystet og sonde og skovl i rygsækken. En tur med de lokale guider (kan bestilles hjemmefra) til de forskellige toppe, har skiklubbens medlemmer tidligere haft masser af glæde ved (se påsketuren 2019).
Tager man et kort hop med skibussen til Tegefjäll og Duved, finder man brede bakker, med nye stolelifte på og lidt mindre ”gang i den” end på bakkerne omkring Åre.
Der er rige muligheder for at tage på langrendsski også, både nært omkring Åre, såvel i Duved/Tegefjäll. Altså en destination, som er fuldgod erstatning for Doucy/Valmorel i de Franske alper og et område hvor alle glideredskaber har rigeligt område at køre i, til en hel uge.

Åre i uge 7-9 er absolut højsæson. Svenskernes ”Sportlov”/vinterferie er fordelt i disse uger og netop Åre er ”The place to be”. Så vi forventer – alt efter hvordan smitteudvikling forløber, masser af aktiviteter på bjerget og i byen – om dagen og om aftenerne.

Læs mere her

No details found.