• Overview
  • Trip Outline

Du skal være medlem af DIN Skiklub for at kunne deltage.

Påske togtur til Åre – uge 14, 2023

Alderskrav: Fra 14 år til og med 99 år
Tilmeldingsfrist: 24. marts 2023 kl. 18:00

Din Skiklub gentager succesen fra 2019 med Påsketur til forårssol, lyse aftener og den gode sne i Jämtland mod nord.

Åre har et stort og trendy udbud af butikker, restauranter og natteliv. Her kombinerer du lange og udfordrende ture på Åreskutan med storbyferie i miniformat.

Rejsen dertil er behagelig og hurtig i sovevogn med skitoget fra Malmö igennem flotte landskaber.

Åre er efter nordisk standard et stort skiområde med over 40 lifter og over 90 pister, heraf et stort antal røde og sorte løjper kendt fra Alpint VM.

Som én ud af 5 destinationer er Åre blevet kåret til den eksklusive titel som “Leading Mountain Resort of the World”. En titel der foruden Åre, tæller de internationale skigiganter Saas-Fee i Schweiz, Val Gardena i Italien, Banff/Lake Louise i Canada og Queenstown i New Zealand. Titlen gives til skidestinationer i verdensklasse, der tilbyder uovertruffet skiløb og et stort udbud af aktiviteter af international standard.

Åre har lagt sne til alpine World Cup mesterskaber i 1954, 2007 og 2019. I marts 2022 var Åre vært for kvindernes World Cup Storslalom og er det igen i marts 2023. Turen er målrettet til skiløbere og snowboardere der som minimum kan køre på blå pister.

Åre er historisk et overnatningssted på pilgrimsruten ”St Olavsleden” til Skt. Olavs grav i domkirken Nidarosdomen i Trondheim og senere har minedrift været byens eksistensgrundlag indtil Åre blev et anderkendt skiområde.

Åre’s beliggenhed godt oppe mod nord i Sverige, betyder dels gode sne forhold sidst på sæsonen, og dels lange lyse dage på fjeldet. Dagen er på denne tid af året en hel time længere i Åre i forhold til alperne.

Din Skiklub rejser på denne tur med snälltåget i hyggelige 6 personers sovekupér fra Malmø direkte til den dejlige sne i nord.

Togturen er komfortabel, afslappende, miljøvenlig og super hyggelig at gøre sammen med dine skivenner. Vi ankommer om morgenen lige når lifterne åbner. Den sidste dag er togafgang efter lifterne er lukket. Så der er mulighed for 8 fulde dage på ski!

Aktiviteter på turen
Din skiklub var i Åre sidste gang i Påsken 2019, og på den tur fik medlemmerne prøvet en masse forskellige ting.

Afterski blev afholdt i solskinnet udenfor en af lejlighederne med medbragte drikkevarer og snacks. Det finder vi ud af hvordan vi gør når vi er der.

Langrend, hvis der er interesse for det, så arrangerer vi en masterclass i langrend. Man skal selv sørge for XC skiPass og langrends udstyr.

Corduroy morning (bookes hos Skistar). Der er ikke noget som at være først på pisterne. Pisterne er nypreparerede med fløjls striber i sneen. På svensk kalder man det ”Manchester snö” eller ”Corduroy snow”, på dansk: ”fløjlssne”. For dem der elsker skærende carving sving, er tidlig morgenski i Manchester snö inden pisterne for alvor åbner en drøm.

Skitouring/Randonee, der kan bookes guider igennem Skistar eller Åreguiderna, og der kan lejes udstyr. Hvis man vil prøve at komme udenfor de præparerede pister og opleve stilheden dér, så kan en Randonee tur på nordsiden af Årekuttan anbefales.

Derudover er der et hav af andre aktiviteter hvis man vil have en dag eller to uden ski på: isfiskeri, snescootersafari, nordlys kiggeri med eller uden snow quad (ATV med larvefødder!), kælketure, sneskulpturer, rensdyrfodring, hundeslædeture, gastronomiske gåture med mere er tilvalg som er inden for rækkevidde i Åre, se bl.a.: Book now winter | Explore Åre (exploreare.se)

Læs mere og tilmeld dig her

No details found.