• Overview
  • Trip Outline

Du skal være medlem af Skiklubben Hareskov for at kunne deltage.

OFFPISTE/FREERIDE/SKITOURING FOR ØVEDE SKILØBERE OG INSTRUKTØRER I OFFPISTE MEKKA MYRKDALEN.

Kom med på Offpiste/freeride/skitouring i Europas måske bedste område for puddersne.
For dig, der dømmer om godt skiløb i puddersne/offpiste – eller gerne vil lære det. Skiløb og kursus med en af Norges absolut bedste skilærere, Gøran Dalheim. Også for “offpistebegyndere” og snowboardere.

Fantastisk offpiste/freeride/skitouringsmuligheder med en af Norges absolut bedste skilærere, Gøran Dalheim.
Sammen med andre ligesindede vil Gøran hele tiden finde de beste muligheder i forhold til sneen og vores niveau/udvikling til fede ture i de fantastiske vestnorske fjelde og fjordlandskab.

De sidste 12 år har vi haft fantastiske ture, hvor alle har lært at køre i offpisten, vi har kørt en masse, lært en masse og haft super kammeratskab. Nogle år har været til dyb pudder dag efter dag. Andre år har der været mere solskin og vi haft nogle flotte randonne ture i de fantastiske fjelde i fjordlandskabet.

Vi ved, at det altid regner i vestnorge – men det betyder, at der oppe på fjeldet falder masser af sne – og der er stadig få turister. Samtidig er Myrkdalen som skræddersyet til offpiste med gode muligheder overalt. Det giver Europas måske bedste mulighed for godt skiløb i pudder.

Du kan lære en masse som erfaren offpisteløber, men du kan også være helt nybegynder udenfor pisten – og lære det.

For det er også et kursus med en af Norges bedste skilærere, Gøran Dalheim. Nok er offpiste det aller fedeste skiløb, men det er også livsfarligt, hvis man ikke har tilstrækkelig viden og træning i teknik, sikkerhed og laviner.

Derfor skal vi lære og træne:

  • Egenfærdighed, skiteknik i forhold til underlag, køremønster og linievalg
  • Vurdering af lavinefare, risikovurdering og rutevalg
  • Gruppedynamik og beslutningsproces
  • Sikkerhedsudstyr
  • lavineredning, søgning, udgravning
  • En masse fedt skiløb
  • Mindre topture/skitouring/randonee skal vi også prøve – dog er dette helt afhængig af vejr og muligheder
  • Og så har vi det utrolig hyggeligt om aftenen!

Bemærk at turen er for alle øvede skiløbere og snowboardere, der kan køre frit og sikkert på alle pister. Du behøver altså ikke kunne køre offpiste – på forhånd. Det skal vi jo træne.

En tidligere deltager skrev:
Personligt havde jeg en fantastik god tur 🙂 Dette er en af de skiture der virkeligt flytter ens skikundskaber. Jeg er blevet væsentligt mere tryg ved at bevæge mig ud i bjergene på randonee, men samtidig også mere overvågen i forhold til vejr, vind og risikovurdering af laviner. Turen kan klart anbefales til alle der gerne vil udvide deres bjergkundskaber. Nu er der mulighed for nogle helt fantastiske powderløb, ved at yde en indsats og gå det sidste stykke, på sikker og tryg vis.
Michael

Målgruppe Voksne skiløbere og snowboardere, øvede og instruktører, der kan køre frit og sikkert på alle typer pister. Du behøver ikke kunne køre offpiste – det skal vi jo træne:-) Hvis i tvivl, kontakt turleder Flemming
Skitræning Skiteknik, sikkerhed i offpiste
Rejseperiode Ophold i 7 nætter fra søndag d. 05. marts til søndag d. 12. marts 2023
Ophold/transport Lejligheder med selvforplejning eller hotel m halvpension. Flytransport eller transport i egen bil.

Instruktion og aktiviteter

Der vil være undervisning og guidning i 6 dage, ledet af en af Norges absolut bedste skilærere Göran Dalheim. Göran står også i spidsen for den norske skilæreruddannelse og er den bedste underviser, vi har oplevet.

Vi arbejder med skiløbet ud fra deltagernes forudsætninger og bygger det gradvist op i forhold til offpisten og sneforholdene.

Vi arbejder med at lære om laviner, brug af sikkerhedsudstyr, søgning, udgravning af ofre, risikovurdering, rute- og linievalg, gruppedynamik og “mindset”/risikovillighed mm.
– og selvfølgelig det vigtigste: en masse fedt skiløb.

Bemærk udstyrskrav:
Vi skal alle bære sikkerhedsudstyr, som er minimum rygsæk, lavinesender/-søger, skovl og sonde.
Du bør også køre med ski med noget bredde, og hvis forholdene bliver til det ski med tourbinding.
Udstyr og ski kan lejes på stedet, hvis du ikke har selv.

Læs mere her

Tilmelding

No details found.